Rihman kiertämät

Kasvien ja sienten erottamaton elämä

Tuotekoodi: 10316
_10316_1.jpg
UUSI
39,50 €
Heti varastosta
Toimitusaika n. 1-5 arkipäivää
Toimituskulut alk. 4,50 €Nouto kirjakaupasta: 0,00 €
 Lisää ostoskoriin
Kirja käsittelee laajasti sienijuurisymbioosia. Kirjoittajina ovat Suomen parhaat sienijuuriasiantuntijat.

Sienet ovat tärkeä ja erottamaton osa kasvien elämää. Useimmat kasvilajit elävät maaperäsienten kanssa tiiviissä vuorovaikutussuhteessa, symbioosissa. Kasvin ja sienen välinen symbioosi on niin läheinen, että kasvi sallii sienen tunkeutumisen juureensa ja leviävän sen sisällä. Toki, ennen tätä molemmat osapuolet ovat käyneet monimutkaista kemiallista vuoropuhelua toistensa tunnistamiseksi. Juuren ja sienen muodostamaa yhteistä rakennetta saotaan sienijuureksi. Sieni juuristojen rihmastot muodostavat laajoja rihmastoverkostoja, jotka ulottuvat kasvista toiseen.


Sienijuuria esiintyy sekä luonnon että viljellyissä kasveissa. Toimivassa symbioosissa molemmat osapuolet hyötyvät toisistaan. Sieni tuo rihmastojensa kautta kasville fosforia, typpeä ja muita ravinteita sekä vettä, ja kasville voi olla sienestä muitakin hyötyjä. Kasvi luovuttaa sienelle yhteyttämisessä muodostuneita sokereita. Sienijuurisymbioosi on ekosysteemipalvelu ihmiskunnalle.


Kirjan kirjoittajat ovat suomalaisia sienijuuritutkijoita Luonnonvarakeskuksesta, Helsingin, Turun, Jyväskylän, Oulun ja Itä-Suomen yliopistoista sekä Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.


Tekijät: (toim.) Mauritz Vestberg ja Sari Timonen 2018
Julkaisija: Omakustanne
356 sivua
ISBN 978-952-94-0793-4
 

Oletko ostanut tämän tuotteen?

Lisätiedot:
  • Paino: 0.25 kg
Tuotteen toimituskulut
Nouto valitsemastasi postista 7,00 €
Nouto Postin pakettiautomaatista 7,00 €
Toimitus päiväpostin mukana 4,50 €
Nouto kirjakaupasta 0,00 €