Katuympäristön suunnitteluopas

Tuotekoodi: 10228
Katuymparistonsuunnitteluopas_10228_1.jpg
52,00 €
Heti varastosta
Toimitusaika n. 1-5 arkipäivää
Toimituskulut alk. 8,49 €
 Lisää ostoskoriin
Katuympäristön suunnitteluperiaatteet, katurakenteet, -istutukset, kadunkalusteet ja valaistus. Katualueiden laatu vaikuttaa kaupunkien viihtyisyyteen ja imagoon.
Katuympäristön suunnitteluopas on tarkoitettu ympäristösuunnittelijoille, -rakentajille ja alan opiskelijoille avuksi käytännön työhön paremman kaupunkiympäristön luomiseksi. Kirjassa tuodaan esille merkittävimpien katuympäristön elementtien, kadun rakenteiden, kalusteiden ja istutusten suunnittelua ja rakentamista koskevia yleisiä periaatteita sekä yksityiskohtaista materiaali- ja mitoitustietoa.

Ensimmäisen kerran opas ilmestyi 2002. Tähän uudistettuun teokseen on lisätty ulkovalaistus ja kirjaa on täydennetty uusimalla tiedolla mm. esteettömyydestä ja hulevesien hyödyntämisestä. Teoksessa halutaan tuoda esille perinteisesti kunnallistekniseen suunnitteluun liittyvän detaljisuunnittelun merkitys julkisen ympäristön laatutekijänä.

Tuomalla esille katuympäristön suunnittelun periaatteita esteettiseltä ja kaupunkikuvalliselta kannalta halutaan herättää suunnittelijoiden kiinnostus ympäristön detaljisuunnittelua kohtaan ja auttaa teknisiä suunnittelijoita ottamaan huomioon nämä näkökohdat työssään. Teoksessa käsitellään pääasiassa kaupunkien asemakaavoitetulla alueilla olevia julkisia katualueita, mutta samoja suunnitteluperiaatteita voidaan soveltaa myös yleisillä tiealueilla kaupungeissa ja taajamissa.

Tekijät: Ulla-Kirsti Junttila, Mikko Koivistoinen, Jouko Waris, Ismo Häkkinen, Marjut Kauppinen
Julkaisijat: Suomen kuntatekniikan yhdistys ry ja Viherympäristöliitto ry 2011
Nidottu, A4, 176 s.
ISBN: 978-952-5225-60-0

Päätoimisille opiskelijoille myönnetään kirjasta –20 % alennus. Mainitse alennuksesta tilauslomakkeen lisätiedot-kentässä. Täytä lomakkeeseen seuraavat tiedot: oppilaitos, opintolinjasi, opiskelijanumero. Valitse maksutavaksi lasku, jos haluat opiskelija-alennuksen.
Oletko ostanut tämän tuotteen?

Lisätiedot:
  • Paino: 0.40 kg
Tuotteen toimituskulut
Nouto valitsemastasi postista 8,49 €
Nouto Postin pakettiautomaatista 8,49 €