Kasvillisuuden arvonmääritys

KAM '07 -opas

Tuotekoodi: 10304
Kasvillisuudenarvonmaaritys_10304_1.jpg
60,00 €
Tilaustuote. Tuote tilataan erikseen toimittajalta.
Toimitusaika n. 2-10 arkipäivää
Toimituskulut alk. 8,49 €
 Lisää ostoskoriin
Ammattilaisille suunnattu työkalu, jonka avulla voidaan määrittää rakennetussa ympäristössä kasvavan puun arvo.
Kasvillisuuden arvonmääritys KAM '07 on suomalainen sovellus Hollannissa keväällä 2005 käyttöön otetusta mallista. Mallin mukaan puun arvo perustuu kustannuksiin, jotka syntyvät jos arvioitavan puun tilalle hankittaisiin ja kasvatettaisiin toiminnalliselta merkitykseltään samanlainen puuyksilö. Malli on elinkaarimalli, joten arvioinnissa huomioidaan myös iän vaikutus arvon kehittymiseen.

Mallin avulla voidaan määrittää korvaus esimerkiksi liikennevahingon tai talviaurauksen aiheuttamista vaurioista katupuulle tai puun luvattomasta kadosta. Mallia sovelletaan rakennetuilla viheralueilla, kuten liikennealueilla, puistoissa ja pihoilla, kasvavien yksittäispuiden tai puuryhmien arvioimiseen.

KAM '07 -opaspakettiin kuuluvat opasvihko ja cd. Opasvihkoon on koottu tärkeimmät tiedot ja ohjeet mallin käytöstä sekä muutamia laskentaesimerkkejä mallin soveltamisesta.

Opasvihkon mukana tulevalle cd:lle on tallennettu puun arvon arviointilomake, osavaurion arviointilomake sekä tietojen keruulomake. Lomakkeet on työstetty Excel-taulukko-ohjelmalla. Lomakkeeseen syötettyjen hinta- ja aikatietojen perusteella taulukko-ohjelma laskee puun hinta-arvion automaattisesti. Lisäksi cd-romilla on tallennettuna Puiden ohjeellinen odotettavissa oleva elinikä Suomessa -taulukko ja Puiden ohjeelliset taimihinnat kokoluokittain -taulukko.

KAM '07 on tarkoitettu ammattilaiskäyttöön ja sen käyttö edellyttää ammattitaitoa ja kokemusta. Opas on saatavana myös ruotsinkielisenä nimellä Värdebestämning av vegetation KAM ´07 -guide.

Toimittaja: Hanna Tajakka
Julkaisija: Viherympäristöliitto ry 2007
CD-R: ISBN 978-952-5225-35-8
Opasvihko: ISBN 978-952-5225-36-5
Oletko ostanut tämän tuotteen?

Lisätiedot:
  • Paino: 0.89 kg
Tuotteen toimituskulut
Nouto valitsemastasi postista 8,49 €
Nouto Postin pakettiautomaatista 8,49 €